Hoeveel gebruik ik mijn mobiele telefoon?

Aangezien ik mijn mobiele telefoon constant met me mee draag leek het me leuk het daar eens over te hebben. Wat doe ik de hele dag met mijn mobiel?

Er staan best veel apps op. O.a. YouTube, Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest en Twitter.

Zodra er nieuwe berichten zijn op Facebook krijg ik daar een melding van en kan ik het niet laten om even te kijken. Deze momentjes gaan de hele dag door en als je die tijd bij elkaar op telt gaat er aardig wat tijd “verloren”

Instagram gebruik ik nog niet heel veel. Als ik er aan denk post ik een foto maar dit zit nog niet echt in mijn systeem.
Twitter is net zo’n soort medium waar ik nog niet aan gewend ben. Ik lees meestal 1x per dag wat tweets en als ik een artikel post komt dat automatisch online. Verder gebruik ik Twitter nog niet.
Bloglovin bekijk ik dagelijks. Ik vind het heerlijk om blogjes van anderen te lezen en ik haal er ook inspiratie uit. Soms komt er een artikel voorbij waarvan ik denk: daar ga ik ook wat over schrijven.
YouTube bekijk ik dagelijks. Er zijn een aantal vloggers die ik volg en ik vind het leuk om bijvoorbeeld filmpjes te kijken over filofaxen. Hier schreef ik al eerder over. Gemist? Klik dan hier

Wat nou als ik bijvoorbeeld de Facebook app van mijn mobiel verwijder?
Dan moet ik achter de computer als ik op Facebook wil kijken. Dat kost meer moeite en automatisch zal ik dan dus minder kijken. Misschien houd ik dan wel tijd over.

Tussen dit alles door doe ik af en toe nog een spelletje op mijn telefoon. Candy Crush & Farm heroes en Wordfeud zijn mijn  favoriet.
Ook heb ik op mijn telefoon een lijstje waar ik o.a. mijn gewicht en buikomvang op bijhoud. Erg handig voor mijn bezoekjes aan de dietiste.

Ongemerkt besteed ik dus veel tijd aan alles en ben veel bezig met mijn mobiele telefoon. Dit is soms een probleem omdat ik dan “vlucht” van de werkelijkheid. Het is natuurlijk sociaal gezien ook niet echt netjes om constant met je telefoon bezig te zijn. Als ik er soms om me heen op let merk ik dat ik niet de enige ben die dit doet. Overal zie je mensen lopen die naar hun schermpje aan het kijken zijn.
Ik probeer er bewust op te letten en het gebruik te minderen.

Hoe veel gebruiken jullie je mobiele telefoon?

Advertentie

3 gedachtes over “Hoeveel gebruik ik mijn mobiele telefoon?

  1. Ik heb dezelfde telefoon en gebruik hem veel behalve als ik aan het werk ben of druk met andere dingen! Anyway mijn telefoon heeft weinig apps en krijg nu heel vaak de melding at mijn geheugen vol is.. Zo raar..

    Like

  2. Op mijn telefoon doe ik alleen whatsapp en af en toe facebook, twitter en instagram. Ik zit de hele dag door op whatsapp, spelletjes enzo speel ik niet op mijn telefoon.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s