Besparen

Al een tijd niet over geschreven maar op dit moment weer een hot item in ons gezin. Besparen. En ik denk dat dit niet alleen in ons gezin zo is. Zo nu en dan scherp ik mijn aandacht even weer aan op dit onderwerp. Ik zet alle vaste lasten met de recentste bedragen weer op papier (en dus niet op mijn computer, maar echt in mijn filofax agenda). Voor mij werkt dat het best om even weer goed bewust te worden.

Het helpt gewoon om alles goed op een rijtje te hebben. Als je bewust bent van wat er in komt maar ook wat er uit gaat voorkom je dat je meer uitgeeft dan erin komt. Dit zie je ook altijd terug komen in tv programma’s zoals: een dubbeltje op zijn kant. Meestal beseffen mensen niet wat er in komt en wat er uit gaat. Hierdoor raken ze dan in de problemen.

Deze tijd van het jaar is 1 van de momenten die ik neem om even weer de puntjes op de I te zetten. Het vakantie geld & belastingteruggave komt er aan. Dan is het verleidelijk meer uit te gaan geven. Maar de vakantie moet ook betaald worden, de kinderen gaan op schoolreisje, de tuin moet weer netjes worden gemaakt. Dit zijn maar enkele voorbeelden waar je als je wilt al je geld aan uit kan geven. En dan is het weer op en heb je er het hele jaar niks meer aan. Ik vind het altijd prettig om ook een gedeelte te gaan sparen. Dan heb je later in het jaar een extra buffer als het nodig is. Ook helpt het me om alle inkomsten en uitgaven op een rij te zien en te beseffen welk bedrag er maandelijks over blijft.

Een leuk iets vind ik altijd geld terug acties. Er zijn er best veel maar je moet er even naar zoeken. Een site die je kan gebruiken hiervoor is:

www.kortingisleuk.nl

Hierop staan diverse geld terug acties. Een kleine moeite maar een groot plezier. Ik geef wel als tip gelijk na het kopen van een bepaald product de geld terug actie in te vullen, want anders vergeet je het misschien. En dat zou natuurlijk erg zonde zijn.

Maken jullie wel eens gebruik van geld terug acties?

 

 

 

Advertentie

2 gedachtes over “Besparen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s