Weegschaal doneren

Zoals de meeste lezers waarschijnlijk al wel weten; ik heb een eetstoornis. En wat bij mij daar bij hoort is dat ik nog erg veel waarde hecht aan de weegschaal. Nu wordt het toch echt tijd om mijn weegschaal los te laten dus ging ik op zoek naar manieren om dat te kunnen doen. Want gewoon mijn weegschaal weggooien vind ik te simpel.

Op google typte ik in: weegschaal doneren en toen kwam ik op de site van isa power. Bij Isa Power worden mensen met een eetstoornis begeleidt om zo hun eetstoornis los te kunnen laten.

Een onderdeel hiervan is het in tweeen hakken van een weegschaal. Hiervoor zijn natuurlijk donaties van weegschalen nodig. Het is de bedoeling dat je bij het opsturen van je weegschaal een begeleidende brief doet waarom je je weegschaal doneert voor het hak ritueel en waarom jij iemand een eetstoornis vrij leven gunt.

Dit vind ik zo’n mooi en goed doel dat ik daar mijn weegschaal naar toe heb gezonden. Het leuke vind ik dat je later een filmpje ontvangt waarin jouw weegschaal stuk word geslagen.

Mijn weegschaal is inmiddels opgestuurd. Ik vind het nog wel lastig het nu zonder weegschaal te moeten doen, maar ik ga ervan uit dat dit zal gaan wennen. En het gevoel dat ik iemand anders er ook nog mee help is fijn.Zo sla ik twee vliegen in 1 klap.

 

svws-soehnle-pharo-02

Advertentie

5 gedachtes over “Weegschaal doneren

  1. Oh wat goed dat je de weegschaal gedoneerd hebt! Ik ken iemand die dit heeft gedaan bij Isa. Ze heeft er ook een filmpje van gemaakt. Heel bijzonder. Ik ben wel benieuwd hoe het nu ondertussen met je gaat. Weeg je nog steeds niet? En als dat zo is, heeft het je geholpen? Ik weet dat het voor mij één van de grote omslagpunten was op weg naar herstel. Ik hoop dat dat voor jou ook zo werkt of anders in de toekomst zo zal gaan werken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s