Geld

Een programma waar ik graag naar kijk is een dubbeltje op zijn kant. Ik vind elke aflevering leerzaam ook al komen onderwerpen steeds weer terug. Het zorgt ervoor dat ik zelf scherp en gemotiveerd blijf met betrekking tot de financiën.

Iets wat ik de laatste tijd steeds vaker doe is spullen die niet meer gebruikt worden verkopen. Voor een kleine prijs omdat dat het snelst gaat. Ik merk dat als ik iets langer te koop heb staan mijn motivatie weg zakt. Als ik het item in huis laat staan krijg ik er helemaal niks voor, dus dan toch liever iets minder geld en meer ruimte in huis.
Ook probeer ik niet teveel items per keer te koop te zetten. Dan verlies ik zelf ook een beetje  het overzicht. Plus dat het niet motiverend werkt als ik iets niet verkoop.

Inmiddels heb ik een hoop spaarpotjes staan en probeer ik telkens als ik geld overhoud of iets verkoop het geld over de diverse potjes te verdelen.
Elk potje heeft een eigen doel. Zo heb ik al de volgende potjes

– kleding
– hobby/uitjes
– sparen
– vakantie
– telefoon ( voor een andere mobiel indien nodig)
– nood
– verjaardagen

De bedoeling is nu heel scherp te leven zodat alle potjes en natuurlijk de spaarrekening bij de bank flink gespekt gaan worden.

Ook de kinderen proberen we door middel van verkoop van spulletjes dit een beetje te leren. Als we op de koningsmarkt spulletjes hebben verkocht gaat dit bedrag in een enveloppe voor de vakantie. Afgelopen jaar zijn we hiervan naar Walibi geweest met ons vieren en daarbij zeggen we dan ook duidelijk dat het mogelijk was omdat we al die spulletjes verkocht hadden. Zo leren ze dat je eerst iets moet doen voordat je wat leuks kunt doen.

Wat vinden jullie van het tv programma? En werken jullie ook met spaarpotjes?

Advertentie

5 gedachtes over “Geld

 1. Wij kijken dit programma ook regelmatig voor de tips! Vorige week heb ik me dan ook weer verbaasd over het feit dat de mensen iedere maand geld te kort kwamen, maar wel een grote maandelijkse last aan abonnementen en contributies hadden. Hier werd niet veel over gezegd verder, dus ik weet natuurlijk niet precies wát voor abonnementen/contributies het waren, maar toch.. Zoiets zou ik toch als eerste schrappen als ik geld te kort kwam.. 🙂

  Like

 2. Zelf kijk ik niet vaak naar dit soort programma's…net als Desiree kan ik mij zo ontzettend verbazen over het vreemde financieele gedrag van sommige mensen. Want hoe hard het soms mag over komen wat ik zeg, ze weten het wel dat bepaalde dingen niet kunnen of niet meer kunnen…ze willen het alleen vaak helemaal niet horen….Ik heb ook wel kleine potjes waar ik zo af en toe wat in stop, maar dat kan alleen door zoals jij het noemt scherp te leven…niet altijd even leuk, maar het is noodzakelijk om niet inde grote ellende te komen…goed artikel!

  Like

 3. Zelf kijk ik niet naar z'n programma's, maar sparen voor iets dat je wil is erg belangrijk zo leer je inderdaad met geld omgaan, ik spaar voor me huisje te verbouwen hoe minder leningen dat ik moet doen hoe beter :)!
  Maar ik laat zeker niet van te genieten van het leven, want een mens leefd maar ėėn keer! Leuke artikel & leuke blog ik ga je meteen volgen op Bloglovin!
  Liefs X

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s