Update 1: by nothing Challenge/ Buy nothing new

Ik ben nu ruim een week bezig met mijn by nothing challenge & buy nothing new. Ik heb beide challenges gecombineerd.
Het valt me eerlijk gezegd best tegen. In de email krijg ik allemaal leuke aanbiedingen van webshops en het is toch lastig daar dan niet naar te kijken.

Wat me helpt is om, als ik zin heb iets nieuws te kopen, even bezig te gaan met onze financiele administratie. Ik zie dan de bedragen die standaard van onze rekening gaan ivm vaste lasten en zie dan ook wat er over gaat blijven. Dit geeft een grote motivatie om door te gaan.

Ook het opruimen in huis helpt me daarbij. Ik kom een hoop dingen tegen die maar liggen te verstoffen en waar nooit iets mee gebeurd. Als ik zeker weet dat er ook niks meer mee gaat gebeuren en het is nog goed maak ik gelijk een foto en zet het te koop. Ook al vang ik er dan maar een paar euro voor; het is en uit ons huis en het levert toch weer iets op. Een heerlijk gevoel geeft dat. Ik denk zelfs dat dat gevoel nog fijner is dan het gevoel als je iets koopt.

Ook geeft het meer rust in mijn hoofd als er minder spullen zijn in huis. Dit heb ik nooit zo door gehad. De kamer waar onze computer staat en waar ik mijn blog bijhoud is vooral erg rommelig. Het stukje bij beetje opruimen van deze ruimte maakt dat ik het steeds fijner vind om er te gaan zitten. Lekker een muziekje op, blogs lezen, zelf artikelen schrijven, inspiratie opdoen. Super fijn.

Doen jullie ook mee? En hoe bevalt het jullie??

Advertentie

Een gedachte over “Update 1: by nothing Challenge/ Buy nothing new

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s