avocado

Zelf wist ik niet zo goed of avocado nu groente of fruit was en eigenlijk wist ik in het algemeen niet zo veel erover. Dus ik dacht: laat ik het eens uitzoeken en er iets over schrijven.

In Nederland word het echt gezien als vrucht maar er zijn ook landen waar het gezien word als groente.  Ook is er langere tijd gedacht dat het niet gezond was gezien de hoeveelheid vet die het product bevat. Maar daar is op terug gekomen. Het bevat veel onverzadigde vetten wat juist erg goed is voor ons.

Maar wanneer kun je dit product nou eten en vooral hoe? 
Ik heb gelezen dat het een product is die je wel met mate moet eten, bijvoorbeeld 1x per week. Op brood is het heerlijk, maar dan moet je er voor de smaak wel wat kruiden op doen. Ook komkommer erbij vind ik een lekkere combinatie maar misschien is dat wel heel vreemd, hihihi. 
Wat peper en zout, arromat, zijn ook lekkere ideeen. Zelfs een beetje cayenne peper kan lekker zijn erop. 
Je kunt natuurlijk er ook quacamole van maken en eten met tortilla chips. Dit is denk ik een zeer bekende variant en ook erg lekker.
Een avocado is rijp als het steeltje bij beweging een klein beetje meegeeft bij de aanzet. Dus het veert dan als het ware een beetje mee. 
Het bewaren van een avocado is het best op een koele plek buiten de koelkast. 
Wat vinden jullie van avocado? en hebben jullie nog een lekker recept voor me?
Advertenties

3 gedachtes over “avocado

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s