Proud2meet Leiden; donkere dagen

Vandaag was het zover. Na lang twijfelen en veel nare gedachten toch besloten een keer naar een proud2meet bijeenkomst te gaan. Ik koos voor Eindhoven omdat het thema me aansprak; donkere dagen. Benieuwd wat ik er van vond?

Ik vertrok om 8.40 van huis richting het station. Goed voorbereid welke treinen ik moest nemen zodat ik niet voor verrassingen zou komen te staan.
Op het hoofdstation van groningen bleek de trein die ik moest hebben bomvol en dat hield in dat ik heel lang zou moeten staan. En dat is een probleem want door de fibromyalgie kan ik dat niet. Plus dat ik mijn energie nodig heb om deze dag te kunnen doorkomen. Gelukkig werd er een extra treinstel aangekoppeld  en zat ik heerlijk in de stilte coupe. Hierdoor kon ik mijn reis uurtjes gebruiken om te bloggen.

De bijeenkomst begon om 2 uur en ik was zoals altijd te vroeg. Gelijk kennis gemaakt met de vrijwilligers van Proud en het voelde gewoon goed.
Na een tijdje kwamen er meer mensen en begonnen we met 2 spelletjes. Dit brak het ijs en maakte het gezellig. Na veel gelachen te hebben tijd voor een pauze en aansluitend een thema gesprek over de donkere dagen.

Het was fijn te horen waar anderen mee zaten en wat er aan gedaan werd om nare gevoelens aan te kunnen. Er was veel herkenning en het onderwerp voelde voor mij hierdoor wat minder beladen.
Ja ik heb het moeilijker vanaf de herfst maar ik ben hierin niet alleen. Vooral het feit dat ik dat nu voel maakt het al anders.  De tips die zijn gegeven zijn zeker helpend.

Om 17.00 was de bijeenkomst afgelopen en ben ik begonnen aan de terugreis. Rond 21.00 was ik thuis. Helemaal gesloopt maar het was het zo waard.

Wat ik ook leuk vond was dat 1 van de ervaringsdeskundigen een boek heeft geschreven die vanaf deze week verkrijgbaar is. Ik heb het boek doorgebladerd en vind het een echte aanrader.Het boek heet: trots op mezelf en is o.a. hier verkrijgbaar.

Advertentie

Een gedachte over “Proud2meet Leiden; donkere dagen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s