Update 3:by nothing Challenge/ Buy nothing new

De maand is omgevlogen en ik moet zeggen: wat een super timing. Het heeft me ontzettend geholpen om deze challenge te doen. Ik voel me een soort van afgekickt. Aanbiedingen vlogen me om de oren en meer aandacht kreeg het ook niet. Dat is een groot contrast met eerder. Normaal ben ik best gevoelig voor aanbiedingen en ben dan vrij snel ervan overtuigd dat ik het echt nodig  heb. Nu kijk ik op een andere manier ernaar en laat het mooi liggen.
Ook ben ik al langere tijd bezig met minimaliseren en dat werkt heel goed samen met deze challenge. Ik probeer elke dag iets op te ruimen en uit te zoeken. Hierdoor creëer ik meer letterlijke ruimte wat ook weer ruimte geeft in mijn hoofd. Het andere voordeel is dat het uiteindelijk ook weer tijd scheelt in het huishouden. Met minder spullen is er minder op te ruimen en schoon te maken.

Ik wil deze challenge de rest van het jaar nog voort gaan zetten maar zal dan toch iets minder streng voor mezelf moeten zijn. De sinterklaas en kersttijd breekt straks weer aan en daarvoor zal ik toch inkopen moeten doen. Verder wil ik wel proberen om zo min mogelijk aan te schaffen. Dus goed voor mezelf blijven bedenken: wil ik dit echt? is het nuttig om nu aan te schaffen? ga ik het ook echt gebruiken?

Hoe doen jullie dit?

Advertentie

3 gedachtes over “Update 3:by nothing Challenge/ Buy nothing new

  1. Een aantal jaartjes terug heb ik puin geruimd in mijn leven…elk kastje heb ik onder handen genomen en alles wat ik niet nodig had weggedaan…en ik moet zeggen dat vond ik heftig..Ik bleek namelijk niet alleen graag dingen te bewaren, ik bewaarde ook hiermee ook veel pijn…elke zak met spullen die de deur uit ging gingen met veel tranen, en onbewaut zette ik mijn pijnlangs de stoeprand….In het begin was het vreemd, maar wat had ik ineens veel tijd over voor leuke dingen en wat kwam er een ruimte in mijn hoofd, door dat niet alle herinneringen zichtbaar waren en bleven en ik er constant mee geconfronteerd werd…de 3 varehg die jij jezelf stelde tijdens de no buy challenge moet je je zelf eigen maken, zich wortelen in je denkmechanise en dan word het zo veel makkelijker om niet van alles mee naar huis te slepen..Je kan het, zeker weten..
    groetjes Petra

    Like

  2. Wat goed dat je hieraan mee hebt gedaan! Wellicht vind je het ook leuk om ook mee te helpen in te zamelen voor de voedselbank? Is ook bedoeld om mensen meer bewust te maken van wat ze allemaal op voorraad hebben én anderen te helpen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s