Mensen helpen

De kerstdagen komen er weer aan. De dagen dat we vaak wat luxer en meer eten. Toch is dat niet voor iedereen weg gelegd. Er zijn genoeg mensen in Nederland die nog maar net een gewone simpele maaltijd op tafel kunnen zetten. Daar zijn wij als gezin ons gelukkig zeer bewust van.

Wij als ouders zijn dankbaar dat we onze kinderen dit mee kunnen geven in de opvoeding. Het is niet vanzelfsprekend dat er met kerst luxere producten op tafel staan. Dat we dan uitgebreid gourmetten met vrienden. Cadeautjes onder de kerstboom.

Hoe wij onze kinderen dit leren? Heel simpel. Door minimaal 1x per jaar een gezin dat het financieel iets minder heeft als ons iets te schenken in de vorm van bijvoorbeeld goed gevulde boodschappen tas.
Voor ons een fijn gevoel iets te kunnen doen voor een ander, een goed voorbeeld voor onze kinderen en een blij gevoel voor de ontvanger. Win win situatie dus.

Wij vinden deze manier het prettigst omdat we dan heel precies zien wat onze actie voor gevolg heeft. Als je geld doneert aan een doel moet je toch altijd maar afwachten wat er mee gebeurd. Er is natuurlijk vaak genoeg in het nieuws dat geld niet op de bestemming komt waar het voor bedoeld is. En daarbij komt dat onze mening is dat er nog te weinig aandacht is voor de problematiek in ons eigen land. Zoveel armoede in een land dat miljarden schenkt aan andere landen. Bizar eigenlijk.

Wat is jullie mening hierover? En schenken jullie zelf wel eens iets aan iemand in de omgeving?

Advertentie

Een gedachte over “Mensen helpen

  1. Ik vind het zelf eigenlijk ook wel bizar dat er zoveel aandacht is voor andere landen, maar dat er niet veel aandacht wordt gevestigd op hoe het er in ons eigen landje aan toe gaat. Sommige vrienden van mij hebben het ook niet al te breed en af en toe geef ik ze dan een klein cadeautje of ga ik leuke dingen met ze doen zonder dat ze daardoor te veel kwijt zijn 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s