spoorwegmuseum

DSCI0859

in de vakantie zijn wij naar het spoorwegmuseum geweest. Erik wilde hier al een tijdje naar toe en deze vakantie was het dan zover.

Bij binnenkomst kregen de kinderen een speurtocht. De bedoeling was dat ze plekjes zochten in het museum die op de foto stonden en daar was dan een vraag bij die beantwoord moest worden. Aan het eind van de speurtocht kwam er dan een woord uit de puzzel. Ik houd altijd wel van dit soort musea want het maakt het voor ons als ouders ook leuker om door het museum heen te lopen. De kinderen lopen met een doel en zijn daardoor actiever aan het meekijken.

DSCI0848

Er zijn veel treinen uit diverse jaartallen te zien. Een oude posttrein en de trein van het koninklijk huis zijn daar voorbeelden van. Ook personenwagons uit het begin met nog paardenhaar in de zitting. Zomers kon je daar niet zitten omdat de vlooien je dan om de oren sprongen. Je kon dan beter 2e klas zitten op een houten bankje.

Ook waren er veel miniatuur treinen te zien en genoeg speelgelegenheid voor de kinderen. Het was super leuk en we hebben erg genoten.

Wil je er ook eens naar toe? Kijk dan op spoorwegmuseum

Advertentie

Een gedachte over “spoorwegmuseum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s