Consuminderen & Minimaliseren

Zo na de vakantie krijg ik weer de kriebels om te minimaliseren en om te consuminderen. Als ik kijk hoeveel spullen er weer uit de caravan komen en wat we niet gebruikt hebben bewijst dat wel weer dat we teveel hebben. Toch dacht ik dat ik echt minimaal spullen mee had genomen.Alles wat uit de caravan komt bekijk ik goed wat er mee moet. Is het gebruikt?, word het thuis gebruikt?. Is het antwoord ja dan ruim ik het op, is het antwoord nee dan doe ik het weg. Zo ruim ik beetje bij beetje de boel wat op.

Maar minimaliseren doe ik niet alleen met spullen. Ook het gebruik van social media probeer ik te minimaliseren. Ik vind het altijd erg verleidelijk er veel mee bezig te zijn maar anderzijds vind ik het zonde van mijn tijd. Daarom probeer ik op vaste tijden even te kijken op facebook en verder niet. Dit is nog best lastig want ik merk dat ik tussendoor gauw geneigd ben even te kijken. De app is al van mijn telefoon af wat het een stuk makkelijker maakt. Niet meer aldoor meldingen dat er nieuwe berichten zijn. Ik moet nu via mijn internet browser naar facebook en dat is toch een omweg.

Qua consuminderen pakken wij hier thuis heel makkelijk ons oude ritme weer op. 1x per week boodschappen doen, niet teveel extra producten in huis halen. Dat maakt een groot verschil met hoe wij in de vakantie hier mee omgaan. Daar vind je ons iedere dag namelijk in de supermarkt en dan ben je ook gauwer geneigd extra dingen mee te nemen. Lekker voor vakantie maar thuis weer in het vaste ritme. Goed voor lijf en geest.

Hoe ga jij hier mee om?

Advertentie

2 gedachtes over “Consuminderen & Minimaliseren

  1. Het is iets waarmee ik ook bezig probeer te zijn. Soms denk ik dat ik helemaal niet veel spullen heb, maar met inpakken blijkt dan toch weer van wel. Dan stel ik mijzelf de vraag of ik het nodig heb, en dan is het antwoord toch vaak ja. Ik vind het nog lastig, maar het is iets waar ik wel vaak over na denk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s