Dagje uit: Rijksmuseum

DSCI0116

Afgelopen dinsdag zijn we met ons vieren naar het Rijksmuseum geweest. Dit op verzoek van onze jongste dochter. Wij waren een beetje sceptisch erover, maar besloten het toch een kans te geven.

We hadden online al kaarten besteld zodat we daarvoor niet in de rij hoefden te staan. De kinderen mochten gratis naar binnen.

Eenmaal binnen in het rijksmuseum besloten we een headset te nemen voor ons alle vier. Hierop kon je verschillende tours aankruisen. Wij hebben de hoogtepunten tour gedaan. Dit duurde ongeveer 90 minuten. Bij elk schilderij kreeg je dan een verhaaltje te horen over het schilderij. Erg interessant en daardoor zag ik ook dingen die me in eerste instantie niet eens opvielen.

Soms liepen we langs een schilderij wat niet in de hoogtepunten tour zat en daar keken we dan gewoon even naar. Naast de schilderijen hangen bordjes waar ook een uitleg op staat. Zo krijg je toch wat informatie.

Dit was voor mij het meest indrukwekkend. Het zijn doodsportretten van Michiel de Ruyter en Willem Joseph Baron van Ghent. Het was heel mooi gemaakt.

image1 (2)Dit waren mooie 3d schilderijen. Een genot om naar te kijken.

En dan heb je nog de 2 nieuwste aanwinsten van het museum. De bovenste is Oopjen Coppit. De onderste is Marten Soolmans. De grote rosetten op de schoenen laten zien dat ze volgens de laatste mode lopen. De kleine voeten bij Oopjen Coppit waren een ideaal van schoonheid.

DSCI0111DSCI0109

Al met al een geslaagd uitje. De entree voor kinderen is dus gratis. Per volwassene betaalden wij €17,50.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s