Ik word vegetarier.

Al sinds ik een klein meisje was had ik moeite met het eten van vlees. Ik vond het altijd zielig voor de dieren die daarvoor dood gemaakt worden. Mijn ouders vonden echter dat ik gewoon vlees moest eten dus heb ik er verder niks mee gedaan. Maar nu heb ik de knoop doorgehakt: ik word vegetarier.

Vlees eten is nooit mijn ding geweest. Ik vind het niet echt lekker en ik vind het nog steeds zielig voor alle dieren die er voor gedood worden. Dit gevoel werd versterkt nadat we in de vakantie naar een varkenshouderij waren geweest en ik een onwijs lief biggetje op mijn arm kreeg.

IMG_2810

Het besef dat dit lieve biggetje straks als het groter en zwaarder is naar de slacht word gebracht gaf voor mij de doorslag.

Wel heb ik natuurlijk eerst overleg gehad met mijn dietist. Gezien mijn eetstoornis verleden en huidige bloedarmoede leek me dit niet geheel onverstandig. Gelukkig heeft hij bevestigd dat ik ook als vegetarier gewoon alle benodigde voedingsstoffen binnen kan krijgen.

Ik heb me ingelezen wat ik zou moeten eten om evt tekorten in mijn voeding te voorkomen. Het is gewoon belangrijk dat ik vooral voldoende ijzer binnen krijgen. Dus dat los ik op door lekkere smoothies te maken met wat verse spinazie erin.

Het zal eerst nog wel even wennen zijn. Niet alleen voor mij maar ook voor mijn gezin. Maar heb er alle vertrouwen in en ben blij dat ik de knoop heb doorgehakt.

Advertentie

5 gedachtes over “Ik word vegetarier.

 1. Vegetariër worden is één van mijn beste keuzes geweest. Geen tekorten (alleen b12 maar dat komt door defect). Succes! Als je nog tips wil… :

  Like

 2. En b12 tekort krijg je ook niet van een vegetarisch dieet, want in ei en zuivel zit feitelijk voldoende. Maar een tekort komt vaak door opnamestoornis of door een streng veganistisch dieet.

  Like

 3. Ben benieuwd hoe t je gaat bevallen! Ijzer uit plantaardige producten wordt minder gemakkelijk opgenomen door je lichaam dan ijzer uit dierlijke producten. Maar dit is goed te ondervangen door n beetje meer te nemen en je ijzerrijke voeding te combineren met vitamine c. Mocht je nog tips willen… ik heb zo’n beetje mn hele leven vega gegeten… je kunt er groot mee worden 😉

  Like

 4. Ik ben ook heel erg benieuwd het je het gaat vinden. Ik eet al 25 jaar geen vlees en ben onlangs ook gestopt met vis eten. Ik ben nu bezig met mijn verzorgingsproducten uit te zoeken en te zorgen dat die allemaal dierproefvrij en vegetarisch zijn. Het voelt zo ontzettend goed. Heel goed dat je je eetstoornis verleden niet vergeet. Hou het goed in de gaten. X

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s