Vrijwilligerswerk

logo-ixta-noa

 

Sinds 18 augustus ben ik begonnen met vrijwilligerswerk. Ik doe dit bij Ixta Noa. Ixta Noa is een inloophuis voor mensen met een psychische aandoening. Je kunt dagelijks langskomen tussen 9.00-17.00. Er worden thema middagen georganiseerd, creatieve middagen. Je kunt langskomen voor een gesprekje of gewoon een kop koffie of thee.

Er zijn diverse locaties. Er is een locatie in Amsterdam, Arnhem, Enschede, Groningen, Leeuwarden, Nijmegen en Zutphen. Bij Ixta Noa zijn ook diverse groepen waaraan je kan deelnemen. O.a. een groep voor mensen met anorexia en boulimia. Ook een groep over middelenverslaving of psychosegevoeligheid behoort tot het aanbod.

Mijn taak is om te zorgen voor voldoende koffie en thee. gesprekjes hebben met mensen die langskomen. En wat huishoudelijke taken. Ik vind het erg leuk en gezellig. Al een aantal jaar kom ik in het inloophuis langs. Zelf heb ik er altijd heel veel steun aan gehad. Het bied ook structuur om heen te gaan en je bent even uit huis. Inmiddels gaat het een stuk beter met me en vond ik het tijd om andere mensen te gaan helpen. Het is fijn om wat te doen met mijn ervaringsdeskundigheid.

Al met al ben ik erg tevreden met mijn keus om hier vrijwilligerswerk te gaan doen. Ik heb het erg naar mijn zin.

 

 

Advertentie

Een gedachte over “Vrijwilligerswerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s