ben weer terug

En toen was het heel lang geleden dat ik wat van me heb laten horen. Sorry. De reden? Een zeer hardnekkige depressie die me plaagt en zelfs een opname van 6 week heeft bezorgd.

Het begon na de zomervakantie. Ik viel in een soort gat. Het lukte niet mijn gewone dagstructuur weer op te pakken. Ook begon ik me steeds somberder te voelen. Mijn energie niveau daalde waardoor ik minder kon doen dan normaal. Hierdoor ging ik me ook somberder voelen. En zo belande ik in een neerwaartse spiraal. Eind oktober bereikte ik mijn dieptepunt en heb ik bij mijn psychiater aangegeven dat ik het niet meer trok. Diezelfde middag mocht ik me melden in de kliniek voor in eerste instantie een opname van 3 week.

Tijdens de opname kwam ik een beetje tot rust en met behulp van het therapie programma werd ik weer wat geactiveerd. Het eind van de drie week kwam echter in beeld en ik vond zelf dat ik nog niet genoeg was opgeknapt. Gelukkig dacht de behandelaar er net zo over en er werd een week aan toegevoegd

Ik bleef mijn best doen met het therapie programma maar er kwam geen verbetering. Weer een gesprek en we besloten er nog 2 week aan toe te voegen. Met als afspraak dat ik weer ging oefenen met het naar huis gaan. Het wennen thuis en ook daar weer in een ritme komen.

En afgelopen woensdag mocht ik definitief weer naar huis. Ik ben nog lang niet hersteld van mijn depressie maar  het gaat weer de goede kant op. Beetje bij beetje pak ik mijn gewone dagelijks leven weer op. En daar hoort het bloggen ook bij. Ik leg mezelf nog geen vaste upload momenten op maar doe gewoon mijn best er weer regelmaat in te krijgen.

Mochten jullie vragen voor me hebben, stel ze gerust. Ik zal mijn best doen ze zo goed mogelijk te beantwoorden.

 

Advertentie

Een gedachte over “ben weer terug

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s