Plannen voor 2017

Nog even en het is alweer 2017. De tijd om na te denken over goede voornemens. Tijd om plannen te gaan maken voor het nieuwe jaar. Normaal doe ik hier niet zo aan, maar voor komend jaar word dat anders. 

Het eerste punt: Wie ben ik? Een vraag die ik voor mezelf wil kunnen beantwoorden. Maar helaas kan ik dat (nog) niet. Ik weet niet wie ik ben. Ik weet wel dat ik met een hoop dingen zit. Mijn rugzakje zit behoorlijk vol. En ik wil in 2017 graag dat rugzakje beetje bij beetje leeg maken.

Afgelopen zondag ben ik voor het eerst met vrienden meegeweest naar de kerk. Een vrij baptistengemeente. Een hele ervaring. Zo anders dan een traditionele kerk waar ik in het verleden wel geweest ben. Daar voelde ik me niet op mijn gemak, maar hier voelde het anders. Nog wel wat ongemakkelijk omdat het allemaal nieuw is, en het was ontzettend groot en druk. Maar de manier van omgaan met het geloof sprak me wel aan. De komende tijd ga ik vaker met ze mee naar deze kerk en ik wil gaan ontdekken of ik hier mijn eigen geloof kan gaan ontwikkelen. Het geloof dat er van jongs af aan al is maar altijd verstopt in mij heeft gezeten.

Dan punt twee: Minder hulpverlening nodig hebben. Voor nu is dat nog niet haalbaar,maar ik hoop dat in de loop van 2017 dit wel gaat lukken. Begin van dit jaar zal de hulp nog erg intensief zijn maar dat heeft als doel dat ik zelfstandiger ga worden. Dus het gaat me helpen bij dit doel.

Punt drie: lichamelijk in betere conditie komen. Mede door de depressie ben ik lichamelijk niet meer in hele goede conditie. Ik ben alweer bezig om langzaam op te bouwen naar een betere conditie. Elke ochtend ga ik een blokje wandelen en ik ben 1x per week te vinden bij een groepsles sh’bam. Dat is elke woensdag avond een feestje en dat ga ik niet opgeven.

En dan het laatste punt, punt vier: me NIET bezighouden met mijn gewicht. Ja je leest het goed. De afgelopen jaren was ik constant bezig met mijn gewicht door de eetstoornis. Dit heeft vele gewichtsschommelingen tot gevolg gehad. Komend jaar wil ik de focus juist niet op mijn gewicht hebben. Ik gebruik inmiddels medicatie wat afvallen erg moeilijk maakt, maar die medicatie heb ik echt nodig. Ik let wel op dat ik niet teveel snoep en ander zoetigheid binnenkrijg maar daar blijft het ook bij.

Nou dat zijn mijn goede voornemens voor 2017. Heb jij ook goede voornemens?

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s